nowa restauracja włoska w Krakowie

Autentyczna włoska restauracja – jak ją rozpoznać?

Włoskie restauracje to w Polsce najczęsciej spotykany rodzaj restauracji. Cenimy jedzenie włoskie gdyż jest smaczne, treściwe i ładnie wygląda na talerzu. Oczywiście najczęściej wybieramy takie przysmaki jak pasty. Bardziej wrażliwi goście degustują rzadsze dania obiadowe – tortellini, polentę i desery włoskie.
Szukając tradycyjnej włoskiej restauracji warto przyjrzeć się kilku istotnym elementom: jak wiele składników rzeczywiście jest sprowadzanych z Włoch, czy w menu są również mniej znane dania, czy lista win, oferuje typowo włoskie trunki. Włoska kuchnia to bogata różnorodność i dania z wielu części kraju. Dobra włoska restauracja stworzy naturalnie włoski smak.

Włoska kuchnia nie jest skomplikowana, ale to nie oznacza, że jest mniej smaczna Z pewnością można uznać, że jest to jedna z najsmaczniejszych kuchni w Europie .

Dobre wina z Włoch

Żadna szanująca się restauracja włoska, która aspiruje do bycia eleganckim punktem na kulinarnej mapie regionu, nie powinna zaniedbywać trunków. Obiad we włoskim klimacie koniecznie powinien obejmować również wino. Kieliszek białego wina to przy włoskim obiedzie czy kolacji kanon. bogata karta win w nowej włoskiej restauracji Najbardziej popularne wina włoskie to toskańskie chianti, kalabryjskie ciro i marsala z Sycylii. Włoska restauracja – jeśli rzeczywiście chce być rozpoznawana jako typowa włoska trattoria, musi posiadać różnorodną kartę win.

Charakterystyczna kuchnia włoska

Chcąc poznać wyjątkowość kuchni włoskiej bez wątpienia trzeba odwiedzić restaurację, która umie podać nie jedynie pizzę i makaron.
Zobacz film

ADD YOUR COMMENT